ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση αποσταγμάτων φράουλας STRAWBAR στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου, η Red Dr.ing υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki δημοσιογράφους και επαγγελματίες HO.RE.CA. για την παρουσίαση των νέων αποσταγμάτων φράουλας STRAWBAR ORIGIN και STRAWBAR PLATINUM.

Strawbar 1

Στο πρώτο τμήμα της εκδήλωσης, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Red Dr.ing Δρ. Ιωάννης Παπασωτηρίου παρουσίασε το όραμα και τους στόχους που τον οδήγησαν στη δημιουργία των αποσταγμάτων. Εξήγησε ότι η Red Dr.ing, ως μέλος του Group τηςRGCC, ομίλου που ασχολείται με την έρευνα στο ιατρικό πεδίο, εφαρμόζει καινοτόμες μεθοδολογίες για την ανάπτυξη προϊόντων που καλύπτουν νέες ανάγκες των καταναλωτών. Στην περίπτωση των strawbar η επένδυση αφορά στη φύτευση φράουλας σε εκτάσεις στη Φλώρινα και μεταποίησή της σε απόσταγμα, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Η χημικός Μαρία Γουγούση παρουσίασε την παραγωγική διαδικασία των δύο αποσταγμάτων και ο σύμβουλος ανάπτυξης, PR και Marketing Nigel Locker αναφέρθηκε στο λανσάρισμά τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Συντονίστρια της παρουσίασης, η χημικός, οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα, καθοδήγησε τη γευστική δοκιμή των δύο αποσταγμάτων.

Του STRAWBAR ORIGIN, αποστάγματος φράουλας με ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα και κομψό, εκλεπτυσμένο προφίλ. Η διπλή απόσταξη προσφέρει γενναιόδωρη έκφραση στο στόμα, απαλό αλκοόλ, λιπαρό σώμα και βελούδινο τελείωμα που ελευθερώνει νότες λουλουδιών.

Και του STRAWBAR PLATINUM που παράγεται με τριπλή απόσταξη. Θερμό και λιπαρό με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ, πικάντικες νότες και μακριά επίγευση φράουλας.

Το επόμενο τμήμα της παρουσίασης ήταν αφιερωμένο στο Food pairing. Ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης δημιούργησε και παρουσίασε εδέσματα / προτάσεις συνοδείας των δύο αποσταγμάτων. Αλμυρά και γλυκά finger food, τα οποία εκτός από την ορεκτική εμφάνιση και τη νοστιμιά, ξάφνιασαν και με τη δημιουργική τους προσέγγιση.

Strawbar 8

Καθώς τα αποστάγματα φράουλας STRAWBAR είναι τέλεια ποτά βάσης σε premium cocktails, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Cocktail Hour και τον βρετανό mixologist Sam Cox να ετοιμάζει ευφάνταστα cocktails, όπως τα Crimson Blush (Strawbar Origin, Luxardo Maraschino, Campari), Strawberry Cosmo (Strawbar, χυμός lime, triple sec, χυμός cranberry, σιρόπι White peach) και Boujee Fizz (Strawbar Platinum, Esprit de Gigues, Preosecco).

Η εκδήλωση έκλεισε με την αναγγελία διαγωνισμού STRAWBAR Cocktail Creations σε συνεργασία με τον κύριο Παρασκευούδη και το The Bar Institute.

Strawbar