ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανακάλυψε το νεό μοναδικό απόσταγμα φράουλας!

Όλοι αγαπάμε τις φράουλες, αλλά ποια είναι τελικά η ιστορία τους; Και από πού προέρχονται; Σήμερα είμαστε κυρίως εξοικειωμένοι με την “φράουλα κήπου”, ένα ευρέως ανεπτυγμένο υβριδικό είδος του γένους Fragaria.

Αυτό το χυμώδες γλυκό και οικείο μούρο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετάνη τη δεκαετία του 1750, στη Γαλλία μέσω μίας διασταύρωσης της Fragaria virginiana από τη Βόρεια Αμερική και τηs Fragaria chiloensis, που είχε φέρει από τη Χιλή η Amédée-François Frézier το 1714. Μέχρι το 2017 9,2 εκατομμύρια τόνοι φράουλες καλλιεργούνται κάθε χρόνο και είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Κίνα παράγει το 40% της συνολικής ποσότητας.

Ωστόσο η Fragaria έχει υπάρξει και αρκετά παλαιότερα πριν γίνει το αγαπημένο του κήπου μας. Στην αρχαία ρωμαϊκή βιβλιογραφία περιγράφεται η ιατρική χρήση των φρούτων και οι Γάλλοι γράφουν για τις φράουλες και την καλλιέργειά τους στον κήπο τους κατά τη διάρκεια του δέκατου τετάρτου αιώνα.

Στην Αγγλία o διάσημος συνδυασμός από φράουλες και κρέμα επινοήθηκε το 1578 από τον Άγγλο αρχιεπίσκοπο Thomas Wolsely κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Henry του όγδοου. Στο τέλος του δέκατου έκτου αιώνα, καταγράφηκαν τρία ευρωπαϊκά είδη φράουλας.

Σήμερα η φράουλα των κήπων κυριαρχεί, παρόλο που οι ποικιλίες της φράουλας ποικίλλουν ευρέως. Το μέγεθος, το σχήμα, η γονιμότητα, η γλυκύτητα, το χρώμα και η γεύση όλα ποικίλλουν από στέλεχος σε στέλεχος. Τα μούρα που καλλιεργούνται στη βορειοδυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φλώρινα είναι μικροσκοπικά, λεπτά και παράλληλα γλυκά με έντονο άρωμα. Είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η συγκομιδή αλλά και η απόσταξη γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή Αυτό σημαίνει ότι κάθε μούρο διαλέγεται ξεχωριστά με το χέρι, πλένεται και ταξινομείται πριν από κάθε ζύμωση. Συνθλίβονται ελαφρά και οι σπόροι αποβλήτων καθώς και ο πολτός που προκύπτει χρησιμοποιούνται για μια σειρά προϊόντων δέρματος χάρη στα πλούσια φυσικά αλλά και θρεπτικά συστατικά οφέλη. Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Χρησιμοποιούμε πολλές από αυτές τις απίστευτες φράουλες για να κάνουμε κάθε μπουκάλι Strawbar και το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις ανοίξετε το μπουκάλι το δωμάτιο θα κατακλυστεί από άρωμα φράουλας. Το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό αλλά και μοναδικό που δε συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο στην αγορά. Τα τοπικά προϊόντα αντιμετωπίζονται με αγάπη και φροντίδα έτσι δεν περιμένουμε τίποτα άλλο παρά το καλύτερο αποτέλεσμα στο μπουκάλι.

Δεν είναι απίστευτες οι φράουλες;

Origin and Platinum Callum Rixsom